Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Create multicam after adding to project in FCPX?

Create multicam after adding to project in FCPX? 10 Dec 2018 17:23 #98097

  • coffee_king
  • coffee_king's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 69
  • Karma: 0
Hey all
You're probably going to say "No" but I just wondered if there is a way to create a multicam clip having already lined everything up in a project from within that actual project (Then I'd perhaps place it in a new project?)
https://prnt.sc/lt6gt0
Thanks in advance
Last Edit: 10 Dec 2018 17:24 by coffee_king. Reason: trying to fix screenshot
The administrator has disabled public write access.

Create multicam after adding to project in FCPX? 10 Dec 2018 20:30 #98106

  • FCPX.guru
  • FCPX.guru's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • bbalser.com
  • Posts: 2467
  • Thank you received: 321
  • Karma: 32
I'd just put it into a Compound Clip, chop it up inside of that. You already have it all sync'ed up, and it's very short and simple.

A multicam clip is more than a container, it is a library of functions, the first of which is sync'ing your clips. So if you want to go the multicam route, you'll have to do it from the Browser, can't make mulitcams from the Timeline.
The administrator has disabled public write access.

Create multicam after adding to project in FCPX? 11 Dec 2018 05:48 #98116

  • coffee_king
  • coffee_king's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 69
  • Karma: 0
Hi
Thanks for your response.
Here's what i did in the end:
I created a new multicam clip that was the same settings as the main project, copied/pasted each of the clips into it, (Creating new angles as I went) noted the time locations from the original project and moved them to the same time locations in this new multicam clip.
It wasnt pretty but it worked.
The administrator has disabled public write access.

Create multicam after adding to project in FCPX? 12 Dec 2018 12:30 #98128

  • FCPX.guru
  • FCPX.guru's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • bbalser.com
  • Posts: 2467
  • Thank you received: 321
  • Karma: 32
Why not let FXCPX do the sync for you?
The administrator has disabled public write access.

Create multicam after adding to project in FCPX? 12 Dec 2018 12:37 #98129

  • coffee_king
  • coffee_king's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior Boarder
  • Posts: 69
  • Karma: 0
Audio was appallingFCPX.guru wrote:
Why not let FXCPX do the sync for you?
The administrator has disabled public write access.