Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Outputting Discrete Audio tracks in FCPX

Outputting Discrete Audio tracks in FCPX 08 Nov 2017 20:24 #91584

  • Red_Prime
  • Red_Prime's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Hello all,

Longtime user of FCP7, but I'm fairly new to FCPX. I was curious if it was possible to output discrete audio tracks?

It doesn't seem like FCPX has a multichannel audio output Mixing/Routing like FCP7 (and every other NLE) does.

I am aware I can output a file with multiple mono channels using Roles as Multitrack Quicktime movie, but that is not what I am looking for.

Thanks!
The administrator has disabled public write access.

Outputting Discrete Audio tracks in FCPX 09 Nov 2017 11:03 #91586

  • Tom Wolsky
  • Tom Wolsky's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 4133
  • Thank you received: 662
  • Karma: 106
FCP can export either multitrack QuickTime or separate stems for each role. The options are in the master file export module.
The administrator has disabled public write access.

Outputting Discrete Audio tracks in FCPX 09 Nov 2017 13:01 #91587

  • FCPX.guru
  • FCPX.guru's Avatar
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • bbalser.com
  • Posts: 2241
  • Thank you received: 299
  • Karma: 33
You can also assign multiple audio channels in various configurations for MXF. You are not locked into multiple mono channels for a Master File.

What exactly are you looking to achieve?
The administrator has disabled public write access.

Outputting Discrete Audio tracks in FCPX 13 Sep 2018 04:40 #97025

  • tonypromos
  • tonypromos's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 25
  • Karma: 0
This was the closest topic i could find to my question.

If I have a 10 track ProRes supplied to me of a feature and tracks 1 6 I know are the 5.1 but they have nat been named in QT. When I import into FCPX it just sees 10 mono tracks. How can I tell it which are the 5.1. There are not the normal option you get if you bring in say 6 tracks and it suggests 5.1 and stereo.

I need to drop the 5.1 into a timeline and edit. I've not managed to work it out.

Cheers
Tony
The administrator has disabled public write access.